Resultat från klubbträffen och utställningen


Plats: Alunda, några mil utanför Uppsala.
Tid: Den 31 juli 2021
 
 SNTK:s klubbträff och klubbutställning lördag 31 juli!
Efter en minst sagt osäker vår, där noffeträffen först planerades att genomföras för att sedan ställas in på grund av covid-19-restriktioner, blev den till slut ändå av! Restriktionerna ändrades som bekant så att större utomhusevenemang blev möjliga, och därför kunde vi äntligen genomföra klubbträff och -utställning! På grund av den långa osäkerheten blev det dock ett något förenklat evenemang där vi avverkade samtliga roligheter på en och samma dag – aktiviteter och klubbmästerskap på förmiddagen och utställning på eftermiddagen. Med tanke på det relativt sena beskedet att noffeträffen blev av, måste det sägas att uppslutningen blev riktigt god! Nära 30 stycken glada och förväntansfulla noffar med sina tvåbeningar i släptåg samlades på morgonen för att pröva på olika aktiviteter i strålande solsken. I år fanns det tre ”stationer”; nosework, agility och rallylydnad och noffarna tog sig an alla utmaningar med en aldrig sinande entusiasm! Som matte/husse gäller det att hänga med i svängarna (och vara snabb och generös med godbitar och leksaker!). Stämningen var mycket god och humören på topp, trots den närmast tryckande värmen!

Efter prova på-aktiviteterna var det så dags för klubbmästerskap i agility och rallylydnad! Till agility-KM anmäldes rekordmånga deltagare, hela 17 stycken ekipage ville vara med och göra upp om klubbmästartiteln! Allra snabbast och därmed årets klubbmästare blev Tuffis (Stummelbols Survivor) med matte Annelie Forsner!

Därefter var det dags för rallylydnads-KM där deltagarna ställdes inför en klurig bana som den enväldiga domaren Jessica Hamrin knåpat ihop. Under stor koncentration utfördes skylt efter skylt. Kanske inte alltid på det vis som domaren avsett, men med gott humör kommer man åtminstone i mål! Även här visade Annelie Forsner framfötterna, men denna gång var det Tuffis dotter Catzy (Stummelbols Catwomen) som drog det längsta strået och korades till årets klubbmästare!

Förmiddagen avrundades med det traditionella nofferejset där noffarna springer ikapp i olika heat. Snabbaste noffen i varje heat går vidare tills det bara är två eller tre noffar kvar och det blir en spännande final! Årets final blev en riktig rysare då det var så jämnt, men Sally (Rackartuss Queen Lucy The Valiant) planerade sina galoppsprång noggrant, vilket ledde till att hon sköt fram över mållinjen med frambenen perfekt framåtsträckta och därmed knep den prestigefyllda titeln!

Nytt för i år var att det delades ut en ny titel – klubbmästare – till den duktigaste allround-noffen under förmiddagen. Många fina prestationer hade setts under dagen, men en hund stack onekligen ut! Tuffis vann agilityn, kom tvåa i rallyn och deltog dessutom i nofferejset och utsågs därför till Klubbmästare 2021 tillsammans med matte Annelie Forsner! 

Efter en lunchpaus blev det sedan dags för klubbutställningen. Förmiddagens sol förbyttes till mörka moln och åskovädret missade oss precis. Tur var väl det för vandringspriserna låg ute för allmän beskådan och det dignande prisbordet fick inte plats under tältet avsett för alla priser. Både AGRIA och Vom og Hundemat var väldigt generösa och spädde på alla priser skänkta av medlemmar. Utställningen dömdes av rasspecialist Anna-Lena Rylander. 

Resultat från årets klubbutställning 31/7

Domare: Anna-Lena Rylander, kennel Easy

Bästa hanhund och Best In Show – Jiffy On Your Wishlist, uppfödare och ägare Heléne Eriksson.

Bh-2 Beauty Bells Pitch Perfect, uppfödare och ägare Jessica Hamrin.

Bh-3 Stummelbols Captain Lorence, uppfödare Gunilla Jansson, ägare Agneta Larsson.

Bh-4 Jiffy Rock Solid, uppfödare Heléne Eriksson, ägare Cecilia Aletorn Eriksson.

 

Bästa tik och Bäst I Motsatt Kön – Heilurihännän Partners In Crime, uppfödare Kirsi och Asko Nieminen, Finland. Ägare Heléne Eriksson.

Bt-2 Jiffy Solid Gold, uppfödare och ägare Heléne Eriksson.

Bt-3 Rackartuss Tiara, uppfödare och ägare Monica Lindsjö.

Bt-4 Clewellyn Hermione Magic Touch, uppfödare Carina Etander, ägare Gilla Freyschuss.

 

BIS-valp Jiffy Icing On The Cake

BIS-junior Heilurihännän Partners In Crime

BIM-junior Stummelbols Captain Lorence

BIS-unghund Jiffy On Your Wishlist

BIM-unghund Rackartuss Tiara

BIS-öppen Jiffy Solid Gold

BIM-öppen Beauty Bells Pitch Perfect

BIS-champion – SE JV-18 SE UCH Stummelbols Wilma.

BIS-uppfödargrupp, kennel Jiffy, Heléne Eriksson.

BIS-avelsgrupp, SE UCH Jiffy Golden Star, uppfödare och ägare Heléne Eriksson.

Resultat träffen (agility, rallylydnad, nofferejs, klubbmästare)

Vinnare Nofferejset, Sally (Rackartuss Queen Lucy The Valiant)

Agility klubbmästare, Annelie Forsner med Tuffis (Stummelbols Survivor) – 19,28 

 

Rallylydnad klubbmästare, Annelie Forsner med Catzy (Stummelbols Catwomen)

Klubbmästare 2021 Annelie Forsner med Tuffis (Stummelbols Survivor)